Първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев поздрави Касим-Жомарт Токаев за победата

...
Първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев поздрави Касим-Жомарт Токаев за победата
Коментари Харесай

Назарбаев поздрави Токаев за победата на президентските избори

Първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев поздрави Касим-Жомарт Токаев за успеха му на предварителните президентски избори, съобщи пресслужбата на Назарбаев, представена от ТАСС.

" Искрено Ви приветствам с безапелационната победа на изборите за президент на Република Казахстан! Тази победа свидетелства за високия Ви престиж като държавен глава и е неоспоримо доказателство за непоколебимата религия на народа във Вашите огромни промени и нови начинания, както и самопризнание за твърдостта, решителността и мъдростта, които проявихте в сериозните часове, когато независимостта на нашата страна беше сложена на карта ", се споделя в посланието, оповестено на уеб страницата на първия президент.

" Пожелавам Ви постоянно да се радвате на всеобщата поддръжка и почитание на народа ", споделя Назарбаев в приветственото си обръщение.

Според екзитполовете на няколко казахстански институции и публични сдружения Токаев печели съкрушителна победа на президентските избори в Казахстан, събирайки над 80 % от гласовете.

Централната изборна комисия на Казахстан възнамерява да разгласи предварителните резултати от изборите в понеделник сутринта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР